onsdag 23 januari 2008

Grannrelaterad mystik.

Jag ska inleda en ny undersökning betitlad "Vad satan har mina grannar för sig?"

Det pågår en hel del grannrelaterade mystiska fenomen i min trappupppgång. Några urval;
* Nån (en kille) går ifrån lägenheten kl. 03.45 tre kvällar i veckan (han har väckt mig tre gånger). Vad gör han? Jobbar han? Smyger han från lägenheten eftersom det egentligen bor nån annan där vars sambo han är älskare till? Smyger han TILL en annan lägenhet? Härom natten hostade han så mycket att han fick kväljningar och var tvungen och stanna på avsattsen (min, naturligtvis) och hosta färdigt. Hostar man så borde man inte gå till jobbet! Så vad gör han?

* Nån spelar svinhög eurotechno 8.10 på morgonen med jämna mellanrum. Denna person bor minst en våning över mig och är alltså sporadiskt superhögljudd. Förutom detta hör man inget. Kan det vara någon form av absurd väckarklocka? och varför spelar den i så fall i 20 minuter? (alltid minst tre låtar)

* Grannarna mitt emot som kommer och går på jätteknepiga tider, de kan vara borta långt in på natten. De har ju småbarn.

*Varför glömmer alltid en av killarna som bor över mig nånting? De går tillsammans till skolan, och en av dem glömmer alltid nåt och måste springa upp iigen och hämta det, varpå de står och ropar åt varandra i trapphuset runt 8.30. Tror aldrig de kommit iväg utan att behöva vända tillbaka. De låter dessutom som en buffelhjord i sken på väg upp och ned för trapporna,, men det skyller jag på husets konstruktion.

* Vem är det som hela tiden borrar i betongväggen? Händer minst två gånger i veckan på olika tider och kommer alltid från samma håll. Hur mycket kan man behöva borra?

* Bor det nån under mig? Vem är det i så fall? Varför har den här personen en kundvagn stående på uteplatsen, samt en utklippt bild på en katt hängandes i en klädnypa på en lina? Varför hör eller ser jag aldrig den här personen förutom när (förmodad hon) har mycket högljudda telefonsamtal ståendes i balkongdörren. Det kan vara hon som är Crazy Cat Lady, som jag en gång observerat stå mitt ute på gården och ordlöst gasta åt en grå katt.

Kanske låter man bara som en pucko för alla grannar runt omkring eftersom ljud är så svåra att definera? Hur låter då inte jag? Och JA jag spionerar uppenbarligen asmycket på mina grannar, men wtf, jag kommer från en liten by där alla kastar sig till köksfönstret och tokglor om det kommer en okänd bil. Det är inte mitt fel, jag är uppfostrad såhär.

Inga kommentarer: