söndag 6 januari 2008

Mer våld, inga åtgärder

Det är så fruktansvärt mycket våld just nu... jag kan egentligen inte säga något annat än att det är förfärligt. Hur folk planerar och ger sig ut för att skada andra. Just att det är så ÖVERLAGT!
Skriver detta med anledningen av attacken på en homosexuell man som skedde igår. Gärningsmannen är "tidigare känd" av polisen för "liknande brottslighet". Var skjutton gör han på gatan i så fall? Enligt aftonbladet ökade hatbrott med 21% 2006, men regeringen har ingen handlingsplan för hur man ska hantera det (oväntat. Sånt har de inte tid med mellan alla sänkta ersättningsnivåer).

Jag orkar inte skriva mer om det, känns som att det mest bara skulle bli en massa fula ord. Hävinsar till Kim, han skrev väldigt bra på ämnet; http://kim-85.livejournal.com/

Det känns lite som att vi felprioriterar hela samhällsynen. Hur mycket betyder egentligen lite extra pengar i fickan mot att få ett folk att känna sig säkert och enat? Tjejer vågar knappt gå utomhus, folk med invandrarbakgrund kommer inte in på krogen och snart är det väl dags för alla homosexuella att vackert kliva tillbaka in i garderoberna efter några år av frigörelse. Jag antar att unga, starka, vita, hetrosexuella män också känner sig hotade, de kan ju också när som helst bli påhoppade av folk som bara är ute för att slåss. Det är en människosyn som är åt helvete. Kan man lagstifta om ändring måntro?

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj tack!