torsdag 27 november 2008

I live och lite till!

Och mer ändå! För efter de prestationsångestbelagda månaderna känns det som att jag äntligen kan slappna av litet. Nu kan jag lättad flunka C-uppsatsen, missa chansen till praktik och fummla bort dead-linen till NLE för nu är Lenny done and over with.
Han gav mig till och med komplimanger. Han började sin show med; "Jag måste bara säga att det är grymt modigt av Malin att ställa sig här och göra sin grej"
Textanalytikern i mig tänke: "Aj då. 'Grymt modigt' brukar alltid kunna översättas 'Mycket starkt gjort att våga av någon med sådan begränsad begåvning'"
Sedan fortsatte han "Utan att slicka förmycket röv måste jag säga att hon leverade fler skämt än de flesta svenska komiker"
Textanalytikern i mig var ganska nöjd. Ändå tyckte jag när jag väl stod där, förblindad av en elak strålkastare och döv för allt utom hur skakig min röst lät i microfonen, att det gick fucking skitdåligt. Mot slutet skrek varje fiber i min kropp "MAYDAY MAYDAY! ABORT ABORT!" Så jag struntande i slutet om hur jag vill skjuta isbjörnar och lät det hela ta slut. Men väl ute på golvet igen möttes jag av enbart av beröm ch ryggdunkar. Så ja, jag vet inte. Det gick väl jämt ut. Nu kan jag i alla fall säga att jag varit "förband" åt Lenny Norman!

Efter showen kändes det som att öl var en idé. Öl i MASSOR. Efter att ha socialiserat och druckit på kåren drog jag, Jimmy, Kajsa och Fidde oss till O'learys som var det enda stället som hade öppet till 2 utan att kräva hutlöst inträde. Jag blev hånad för att jag kan göta stand-up inför 150 pers men inte sjunga "Teddybjörnen Fredriksson" inför 15. Förutom det bevittnade vi när Fidde gjorde den i särklass bästa tolkningen av "Digeloo" eller vad satan den där gamla schlagern heter och dansade styrdans. På väg hem fick jag och Fidde för oss att vi skulle testa hur tjock isen på tisken var. Sedan gled vi runt där Tom Cruise-style, ritade mönster och skrämde änder.

Halv åtta idag var jag uppe för att plugga och sedan gå på en intervju hos svenskt näringslivs för NLE. Bestämde mig dock för att fejka sjukdom istället och ringde och gjorde intervjun via telefon. Egentligen mycket smidigare eftersom det är mindre tidskrävande och jag är betydligt snabbare med tangentbord än jag är med penna och papper. Så har jag ringt om praktik, grinat på Radiotjänst tills de gick med på att stryka min förseningsavgift på 200 (!!!) kr, anmält mig till kurser i Grafisk Design (som jag kom på att jag planerar att 'fuskläsa' om jag inte kommer in. Dvs sno alla kursuppgifter av Nica, köpa litteraturen och spök-läsa kursen utan att ta poäng) och betalat räkningar. Egentligen ska jag iväg på möte snart men vet inte om jag orkar. Behöver vara hemma och skriva. Jag skulle egentligen ha gått på bio ikväll, men det tycks inte heller bli av. Ingen uppskattar fin svensk filmkonst förutom jag! Men ja ja, den kommer ju på dvd snart säkert eftersom dalarna fick vänta en månad på att filmen ens skulle komma hit.

Inga kommentarer: