måndag 17 december 2007

Aftonbladet och politiken

Idag i en uppmärksammad artikel om en gruppvåldtäckt på en ung kvinna som skedde i Saudiarabien;
"Kvinnan, som nu är 19 år, dömdes för att ha befunnit sig i en bil tillsammans med en man som hon inte var släkt med – ett svårt brott enligt islamisk lag."
När dök landet "Islam" upp? Lämpligtvis borde det vara enligt saudiarabisk lag, som är baserad på konservativa islamistiska grunder? Det är som att skriva "De fyra männen friades från våldtäckten på den 16åriga flickan eftersom det inte ansågs vara ett tillräckligt grovt brott enligt kristen lag". Okey, ganska dåligt exempel, men förhoppningsvis går budskapet fram. Nästan alla länder baserar sina lagar mer eller mindre på religösa och kulturella värderingar. Men man kan för fan inte dra en hel religion över samma kam för något som händer i vissa länder med oerhört konservativ trossyn.

(För övrigt är det jättehemskt det som händ den här stackars kvinnan och saudiarabiens rättsystem är helt galet)

1 kommentar:

Anonym sa...

Så sant som det är skrivet. Jag tror ibland att alla wannabe-superjournalister som misslyckas landar på Aftonbladet. Eller så finns det en hemlig komplott som genom sveriges kvällspress ska sprida lögn och förtal och allmän oreda genom att medvetet vilseleda folk och fördumma dem med falsk information. Om vi inte ses innan onsdag, så vill jag bara säga "God Jul och Gott nytt år!" ^^