onsdag 18 juni 2008

Allvarligt, när ÄR det val?

Okey, ultimat antiklimaxens för mig idag när det på morgonen utannonserades att det inte BLEV någon omröstning idag utan att förslaget skulle skickat på en lite snabbt genomförd remiss. Genom dessa små ändringar ska den personliga integriteten skyddas, dvs. regeringstjänstemän och data-vadsjuttondenuheter ska övervaka vad FRA övervakar. På det viset ska inga oskyldiga drabbas. Men vänta nu. Betyder inte det bara att fler personer kommer läsa mina mail?

Remissen lugnar stackars Federlay, som innan tänkt rösta nej i idag (och som på ekonyheterna småhulkade ala Sandra Nielsen i "Empty room")Nu känner han att all hans oro stillats, att oskyldiga ej kommer utsättas och att han kan rösta ja med gott idealistiskt samvete.

Trots att remissens ändringar konkret inte förändrar förslaget alls! Vanliga människor kommer fortfarande övervakas, personliga mobilsamtal avlyssnas utan att brottsmisstanke förseligger. Federlay och andra riksdagsledarmöter sviker fortfarande sina väljare bortom alla rimliga gränser. Liberala ungdomsförbundets ordförande var u eftermiddags förbannad. Hon säger själv att remissändringarna enbart är påsmetad make-up, det förändrar inte grundförslaget alls och det är enbart ett stragegi av borgeliga ledarmöter/partier att låtsas som att de lyssnar på sina väljare.

Tja... snart gör de ju det iaf. Via mobilen och mail. Vem var det som skrek "1984" för något år sedan, Reinfeldt?

Inga kommentarer: