måndag 11 augusti 2008

Rippa Pragmatism-smagmatism lite mer duh!

Jag håller på att spåna på tre punkter hur man skulle kunna skapa ett bättre samhälle (Just dessa tre punkter är mer socialpsykologiska, de berör inte ekonomi, världspolitik etc.) Utan ingående förklaringar;
  1. Avskaffa könen; Alltså inte de biologiska könen, det är rätt omöjligt, men de sociala. Förutom inom sjukvård är det egentligen komplett ointressant om du är kvinna eller man, det är samhället som lägger värde i de kategoriseringarna. Detta skulle göra att man inte per automatik skulle vara fångad i ett fack och ett beteende för att man är född som man är. Begreppet "normalt" skulle förhoppningsvis samtidigt luckras upp.
  2. Skapa en oberoende media vars syfte är att informera allmänheten, inte att gå med vinst. Att skapa en bildad och upplyst allmänhet ska vara medias främsta jobb. Ingen mer skrämmselpropaganda, ingen mer överdramatiserad terror-hotbild, ingen mer sensationsjournalistik, åtminstone inte för medier som påstår sig inte syssla med sådant. Hur detta ska lösas rent ekonomiskt blir en längre historia.
  3. Här borde det vara något om miljöpolitik eller ett socialt skyddsnät men egentligen är jag för trött för att orka tänka rationellt just nu. Återkommer med fullständig lista nån gång, men uppmärksamma punkt ett för den tycker jag är viktig!

Inga kommentarer: